Contouring is hot! How to contour: 5 tips & tricks

Contouring is hot! Het is al lange tijd niet weg te denken uit de modellen en celeb wereld, maar ook ons straatbeeld is niet langer meer gevuld met foundation pancakes. Door op de juiste manier te shapen kan je ervoor zorgen dat je neus en/of je voorhoofd kleiner lijken, maar ook je gezicht smaller! Maar hoe zorg je voor goede contouring?

Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

 1. Kleur
  Zorg ervoor dat de je een kleur kiest die goed matcht met jouw huid. De kleur van je contourproduct is vaak 2 tinten donkerder dan die van jouw eigen huid. Met dit product breng je een extra schaduw aan op jouw huid, zorg er dus voor dat jouw contourproduct overeen komt met de kleur van een natuurlijke schaduw op jouw gezicht.
 2. Iedere huid is anders!
  Shapen met een glanzend product is een echt no-go. Door de glans worden plekken juist benadrukt, terwijl je eigenlijk voor een schaduw wilt zorgen. Heb je een wat donkerdere huid? Het is dan het mooist om je gezicht te shapen door gebruik te maken van highlighter!
 3. Full lips
  Ook je lippen kun je makkelijk voller laten lijken door lichte en donkere kleuren te gebruiken. Gebruik eerst een lippotlood in de kleur van jouw lippen of net een tintje donkerder. Zet vooral je onderlip in het midden aan, vul je lip compleet in en eindig met een lipstick om het lippotlood te coveren.
 4. Blend it
  Contouren is het meest geschikt voor een feestje bij avondlicht of voor een fotoshoot. Wil je contouring voor overdag? Ga dan niet hardcore shapen, maar zorg voor een natuurlijke look om te voorkomen dat de lijnen die je hebt aangezet zichtbaar zijn. De beste tip daarom is om zo goed mogelijk te blenden voor een mooie samensmelting van de make-up. Dit kan je doen met een kwast of beautyblender.
 5. Contourkit van Pupa
  Weet je niet zo goed zelf hoe je moet contouren, welke kleuren/producten je hiervoor nodig hebt? Pupa heeft een contourkit ontwikkelt voor zowel de lichte, medium als de donkere huid met alle benodigdheden voor het shapen en een duidelijke uitleg. De CONTOURING & STROBING #READY4SELFIE van Pupa is uiteraard verkrijgbaar in ons beauty center! nuove-palette-pupa-contouring-e-strobing

 

 

Make-up tip! Ook een goede blush is belangrijk voor een mooi resultaat. De PUPA Like a Doll Luminys blush is hier zeer geschikt voor!

Ben je op zoek naar de juiste producten, heb je nog vragen of zou je graag nog meer tips willen ontvangen? Je bent altijd méér dan welkom in ons Beauty Center! Wij hebben een uitgebreid assortiment aan Pupa make-up en je kan altijd terecht bij 1 van onze schoonheidsspecialistes voor gratis en vrijblijvend advies!

Wistjedat..
Het ook mogelijk is om je bij ons te laten opmaken met de deskundige producten van Pupa? Je kan kiezen voor een dag of avond make-up , maar ook bruidsmake-up is mogelijk, zelfs op locatie!

Tot ziens in ons beauty center!