Massages

Everybody needs a massage! Massages staan bekend om hun pijn verlichtende en ontspannende werking. Kan jij ook wel extra ontspanning gebruiken?

Wij hebben een groot aanbod aan verschillende massages om zo ieders wens en behoefte te kunnen vervullen. De massages zijn een perfecte aanvulling op een dagje sauna.
Wij bieden de volgende diverse doeltreffende massages in ons wellness center aan:

Klassieke massage

Tijdens de Klassieke massage worden spieren, pezen, weefsel en huid met geurende olie gekneed en gestreken. Deze ontspannende massage stimuleert en activeert de spieren en bevordert de doorbloeding.

Hotstone massage

Een massage die gegeven wordt met warme, gladde basalt stenen van ongeveer 45°C. De stenen houden door hun hoge dichtheid de warmte lang vast en door deze over de spieren te bewegen, dringt de warmte tot diep in het spierweefsel door. Tijdens een Hotstone massage wordt tevens de ontgifting in het lichaam gestimuleerd.

Ayurvedische massage

Deze massage, die 55 minuten duurt, is gebaseerd op Ayurveda. Ayurveda is een zeer oude Indiase gezondheidsleer, waar de drie dosha’s Vata, Pitta en Kapha – bestaande uit ether, lucht, vuur, water en aarde – weer in balans gebracht worden. Tijdens deze Ayurvedische massage ligt het accent vooral op ontspanning. Er wordt gewerkt met een (warme) Indiase kruidenolie die alle drie dosha’s in balans brengt. Het hele lichaam, inclusief het gezicht, wordt gemasseerd en ook de belangrijkste energiepunten (marma’s) worden aangedrukt. Het effect is zeer ontspannend en reinigend.

NIEUW: Klankschaalmassage

Een klankschaalmassage is een “helende” massage die diepe ontspanning biedt aan het lichaam. Klankschalen werken van nature harmoniserend en zuiverend, de klank en trillingen van de klankschalen werken diep in op uw lichaam en kunnen zo de lichaamseigen trilling en frequentie herstellen, waardoor lichamelijke en geestelijke klachten verholpen kunnen worden.

Voetreflexmassage

Tijdens deze behandeling worden de ‘drukpunten’ in de voeten behandeld. Deze drukpunten hebben een directe verbinding met andere lichaamsdelen en organen. Tijdens de massage wordt op alle orgaanplekjes een zekere druk uitgeoefend. Het effect hiervan is dat de betreffende organen beter doorbloed raken en daardoor beter functioneren.

Zwangerschapsmassage

Tijdens een zwangerschapsmassage krijg je even alle aandacht en kan je je lichaam even heerlijk laten ontspannen. Door onze gespecialiseerde masseur worden ‘jullie’ echt even in de watten gelegd.

Waarom is massage & sauna een goede combinatie?

De combinatie van massage en saunabezoek wordt al vele jaren als zeer effectief ervaren. De warmte van de sauna maakt jouw spieren losser waarna een massage een nog beter effect bereikt Een goede doorbloeding van de huid is het resultaat van de wisseling tussen warm en koud tijdens je sauna bezoek. Door je dagje sauna af te sluiten of beter nog af te wisselen met een massage versterk je dit effect. Daarnaast zijn de spieren al een stuk soepeler door de warmte wat zorgt voor extra ontspanning tijdens de massage. Om ervoor te zorgen dat die warmte vastgehouden wordt, is de massage ruimte goed verwarmd en wordt er gemasseerd met verwarmde olie. Doordat de porien goed geopend zijn zal de massageolie nog beter in de huid doordringen. De huid zal soepel aanvoelen. Een rondje sauna na massage

Tip! Denk er echt wel goed aan dat je goed drinkt. Tijdens je sauna bezoek moet je natuurlijk al veel drinken om er voor te zorgen dat het vocht dat je verliest aangevuld wordt, maar met een massage is dit ook erg belangrijk. Tijdens een massage wordt de doorbloeding in het lichaam gestimuleerd en komen er diverse afvalstoffen vrij. Deze afvalstoffen wil je kwijt raken en daarom moet je voldoende drinken. Wanneer je dit niet doet zullen de afvalstoffen zich ophopen en dit veroorzaakt hele vervelende hoofdpijn en eventuele andere klachten als misselijkheid vermoeidheid.

De massages zijn te boeken als enkele of duo-behandeling, als onderdeel van een arrangement en daarnaast ook zonder sauna met ons ‘only beauty’ concept.
Wellness center de Bronsbergen is zeer goed bereikbaar vanaf bijvoorbeeld Brummen, Bussloo, Dieren, Eefde, Eerbeek, Empe, Epse, Gorssel, Leuvenheim, Lochem, Steenderen, Vorden en Warnsveld.