Sauna tips!

Dagelijks mogen wij vele gasten verwelkomen. De ene gast zien wij wekelijks en sommige zelfs dagelijks, maar het komt ook regelmatig voor dat iemand voor het eerst bij ons komt.

Of zelfs voor het eerst naar een sauna gaat.. Speciaal voor diegenen, maar ook zeker voor de vaste sauna bezoeker gaan wij de komende tijd tips online plaatsen.
Tips zodat jouw dagje wellness nog leuker wordt!

Tip 1:

Onze eerste tip: drink voldoende tijdens jouw dagje wellness. En dan natuurlijk geen wijn of andere alcoholische dranken zoals wij gekscherend als afbeelding hebben toegevoegd, maar water. Voldoende water!
Uiteraard is een lekker kopje thee of een heerlijke smoothie tussendoor ook helemaal goed. Dit zijn gezonde dranken die jouw vochtbalans op peil houden.

Tijdens een dagje sauna verlies jij tussen de halve liter en anderhalve liter vocht. Het verlies van dit vocht heeft het positieve effect dat je lichaam wordt “opgeruimd”, maar daarna is het natuurlijk belangrijk dat je wel weer voldoende vocht binnenkrijgt.

En… natuurlijk is het geen probleem als jij je dag afsluit met een lekker wijntje of biertje.

Tip 2:

Ga jij voor het eerst de sauna bezoeken? Dan is het wel makkelijk om te weten wat je allemaal mee moet nemen.
Als het geen badkledingdag is betekent dit dat je naakt de sauna ingaat, maar toch heb jij best een grote tas nodig om al je spullen mee te nemen.
Wat heb je nodig tijdens een dagje wellness?

  • Badjas – als je de sauna uitgaat en lekker een hapje gaat eten draag je een badjas.
  • Grote handdoek – deze neem je ook mee naar binnen in de meeste sauna’s om lekker op te zitten.
  • Handdoeken – de grote handdoek die je in de sauna’s gebruikt is niet meer fijn om te gebruiken na je laatste douche.
  • Slippers – door het sauna complex draag jij slippers. Wel zo hygiënisch.
  • Ontspanning – denk aan een goed boek voor in de rustruimtes.
  • Douche spullen – shampoo, douchegel en scrubzout is aanwezig, maar neem dit vooral mee als je gehecht bent aan jouw eigen producten.
  • Flesje water – goed drinken (zie Tip 1) is heel erg belangrijk als je de sauna verlaat.

Maar… besluit jij op het laatste moment om de sauna te bezoeken en heb jij bovenstaande spullen allemaal niet mee, of heb jij dit simpelweg thuis niet beschikbaar?
Geen probleem! Een badjas en handdoeken zijn bij ons te huur, slippers kun je bij ons kopen en uiteraard zijn in ons restaurant allerlei drankjes te bestellen.