Zwemles

Zwemles in de Bronsbergen (Zutphen)

Zwemles in de Bronsbergen 
Algemene informatie over zwemles bij Wellness Center de Bronsbergen
Bij de Bronsbergen kunnen de kinderen zwemles volgen voor het A en B diploma. De zwemlessen worden gegeven door gediplomeerde zweminstructeurs van Zwembad de Brink uit Zelhem. U mag uw kind inschrijven voor de zwemles in de maand wanneer hij/zij 4 jaar wordt. Wij geven 1 x per week op de zaterdag zwemles, deze lessen duren 45 minuten. De lessen worden gegeven in het binnenbad van Wellness Center de Bronsbergen (buiten de openingstijden van het Wellness Center). U kunt er voor kiezen om een 2e dag in de week te komen zwemmen hiervoor moet u dan naar Zwembad de Brink in Zelhem.

Zwem ABC
De basis van het zwemonderwijs is het Zwem-ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. De diploma’s zijn overal in het land hetzelfde, maar de weg er naartoe kan zeer verschillend zijn. Hierin maakt Zwembad de Brink bewuste keuzes. Tijdens de informatiemiddag voorafgaand aan de zwemles krijgen de ouders of begeleiders en kinderen uitleg en voorlichting over onder meer de regels en is er gelegenheid voor het stellen van vragen.
Na het behalen van diploma A, adviseren wij om verder te gaan voor het B- en C-diploma. Doorgaan is het beste voor de zwemontwikkeling van uw kind.

Eigen tempo
Elk kind is anders; Iedereen ontwikkelt zich in een ander tempo. Bij zwembad de Brink kan elk kind in zijn of haar eigen tempo en op eigen niveau zwemmen. Mocht het zo zijn dat kinderen extra aandacht nodig hebben, dan bieden wij deze mogelijkheid. Dit kan zijn in de vorm van een extra les of het volgen van een les in een kleiner groepje mits hier ruimte voor is.

Gratis zwemmen
Zodra jouw kind is ingeschreven voor de zwemles bij zwembad de Brink, ontvang je een toegangsbewijs waarmee jouw kind gratis kan komen zwemmen tijdens alle recreatieve uren. Op deze manier kunnen de kinderen vast wennen aan het water. Bovendien kunnen de kinderen regelmatig komen oefenen, wat belangrijk is bij de voortgang. Uiteraard mogen de kinderen ook komen om gewoon lekker in het water te spelen. Dit alles onder begeleiding van een (betalende) volwassene.

Eend, kikker, zeehond en walvis
Zwembad De Brink hanteert op weg naar het A-diploma een 4-stappenplan. Bij elke stap krijgen de kinderen een eigen ontworpen diploma. De kinderen beginnen allemaal als EEND; gevolgd door KIKKER, ZEEHOND en de laatste stap is WALVIS. Alle walvissen worden voorbereid voor het zwemdiploma! Na diploma-A kunnen de kinderen door voor diploma-B en vervolgens voor diploma-C (deze wordt in Zelhem aangeboden).

De laatste oefenperiode en het afzwemmen vinden plaats bij Zwembad de Brink in Zelhem.
In deze periode kan u gevraagd worden om uw kind 2 x per week te laten zwemmen.
De leerlingen hebben gratis toegang, gedurende de zwemlesperiode, tijdens alle recreatieve uren bij Zwembad de Brink.

Extra voordeel voor de ouders/verzorgers
Gedurende de periode dat jouw kind zwemles volgt bij Wellness Center de Bronsbergen, heb jij GRATIS toegang tot Wellness Center de Bronsbergen. Dit geldt voor één (van de) ouder(s)/verzorger(s). De voorwaarden waaronder gebruik gemaakt kan worden van deze gratis toegang, zijn dezelfde die gelden bij een ma-di-wo-do abonnement. Deze voorwaarden zijn hier na te lezen: voorwaarden.

Lestijden

Zaterdag tussen 07:45 – 13:00 uur

Tarieven zwemles

De kosten voor de zwemlessen bedragen €50 per maand, betaling vindt via incasso plaats. Bij oproep van de zwemles, krijgt u de link voor de automatische incasso in vullen.

Het inschrijfgeld bedraagt € 25,00 (dit is inclusief een pasje waar u als ouder/verzorger mee na de sauna kunt). Afzwemmen en de extra lessen bij Zwembad de Brink gedurende de laatste oefenperiode, zijn conform de dan geldende tarieven (deze worden jaarlijks geïndexeerd). Bij start van de lessen ontvangen de kinderen het Joepie-startpakket, bestaande uit een tas, bidon, ballon en een grote poster waar ze hun vorderingen met stickers op bij kunnen houden.

Indien uw kind elders zwemles heeft gehad bestaat de mogelijkheid in te stromen in de bestaande lesuren in Bronsbergen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Zwembad de Brink, via 0314 – 622 140 of per mail [email protected]

Meldt uw kind hier aan:
https://zwembaddebrink.nl/zwemles/zwemles-in-de-bronsbergen-zutphen/