Sauna's

Bio sauna

Wanneer je de bio sauna betreedt zal je merken dat de temperatuur een stuk lager ligt dan die van de traditionele sauna. De Bio sauna is door haar temperatuur tussen de 35 en 70 graden geschikt voor elke saunagebruiker. De speciale combi kachel van de sauna zorgt ervoor dat er zowel warmte als stoom geproduceerd wordt. Je zou de sauna hierdoor kunnen zien als combinatie van stoom en sauna. De luchtvochtigheid van de biosauna is hoger en dit is prettig voor de reiniging van de huid.

De Bio sauna heeft een bijzondere uitstraling. De combinatie van strakke houten banken met het sfeervolle gekleurde led licht creëert een unieke ervaring. Vanuit de Bio sauna kijk je door het grote raam makkelijk over onze prachtige tuin.

Zoutsteen sauna

De zoutsteen is een echte ‘verademing’ voor de luchtwegen. Door het verhittingsproces van de zoutstenen komen er in deze sauna mineralen vrij in de lucht, waardoor de samenstelling van de lucht bijna vergelijkbaar is met zeelucht. Waan je even lekker aan de kust!
Deze sauna is heerlijk wanneer je last hebt van astma of bronchitis. De temperatuur en de luchtvochtigheid zijn relatief laag waardoor je langere tijd kunt doorbrengen in deze sauna.

Houtgestookte sauna

Hmmm… de geur van deze sauna geeft een extra beleving aan een saunabezoek! Wij hebben de haard voor je aangestoken, kom je lekker ontspannen? Geniet van de pure stilte, het prachtige uitzicht en het knisperend en knetterende haardvuur in onze houtgestookte sauna.

Door de panorama ramen kijk je uit over de prachtige tuin en zwemvijver. Afkoelen kan direct naast de sauna onder de douche, of in onze zwemvijver. Onder de houtgestookte sauna bevindt zich een vlonder die grenst aan de zwemvijver waar je even lekker bij kunt komen.

Kelo sauna

Onze Kelo sauna is echt een plaatje. Deze prachtige sauna dankt zijn naam aan de Kelo Dennen, het hout waaruit de interieur van deze sauna gesneden is. De temperatuur van deze sauna.....

Lees meer over onze Sauna's

Belevingssauna & opgietingen

Belevingssauna

Er valt een hoop te beleving in onze belevingssauna. Naast dat er de gedurende de hele dag gebruik gemaakt kan worden van deze ruime sauna met panorama view over de tuin, vinden er op aangegeven tijden ook opgietingen plaats. Deze worden gegeven door onze enthousiaste, gepassioneerde opgieters.

Opgietingen

Elke opgieting is uniek en geeft een extra dimensie aan het saunabezoek. Tijdens een opgieting wordt er gebruik gemaakt van diverse heerlijke geuren die met water op de kachel gegoten worden. Hierdoor ontstaat er een geurende stoomwolk die door de opgieters jouw kant op gewapperd wordt. Het wapperen gebeurt onder andere met opgietdoeken en waaiers. De gevoelstemperatuur kan enorm stijgen en het lichaam moet ineens hard werken. De bloedvaten zullen de dieptewarmte opnemen en er ontstaat een betere doorbloeding van het lichaam. Bij Wellness Center de Bronsbergen combineren wij de opgietingen met heerlijke muziek. Op de momenten dat er geen opgietritueel plaatsvindt, wordt in deze sauna zachte, relax muziek gedraaid. De belevingssauna vind je op ons buitenterrein.

Stomen

Stoombad

Stoombad, stoomcabine, stomen, het zegt het al: Stoom. Door de stoom/luchtvochtigheid in een stoombad is deze erg geschikt om de luchtwegen vrij te maken. Dit kan een effectieve werking hebben op bijvoorbeeld verkoudheid. Door de warme en vochtige lucht zullen de poriën open gaan staan en worden ze gereinigd.

Onze stoomcabine is voorzien van heerlijke eucalyptusgeur. De combinatie van de hete stoom en de eucalyptus verhoogt de effectiviteit van de werking op de luchtwegen! Het stoombad werkt natuurlijk verwarmend, maar de temperatuur ligt een stuk lager dan die van de sauna. Hierdoor is een bezoekje aan een stoombad ook voor een beginnend sauna-bezoeker goed te doen. Het is wel van belang dat je ook na een stoombad goed afkoelt en het lichaam rust geeft voor je verder gaat.

PS: In een stoombad hoef je natuurlijk geen handdoek mee naar binnen te nemen.

Relaxen

Relaxen zonder warmte dat kan in één van onze rustruimtes! Word jij ook zo lekker ontspannen en soms een tikkeltje slaperig tijdens jouw bezoek aan een sauna? Neem dan plaats in een van deze rustruimtes, doe een powernap en kom helemaal tot rust!

Rustruimte binnen

Onze binnen rustruimte is zo ingericht dat je lekker wegkijkt over de prachtige tuin. Met heerlijke verstelbare ligstoelen en veel daglicht is dit een ideale ruimte om even lekker te lezen en te ontspannen.

Rustruimte buiten

Heerlijk slapen kan zeker op de fijne boxspring bedden die in deze ruimte staan! Ruimtelijk en hoog opgezet, in deze stilteruimte kun je je echt even lekker terug trekken. Met natuurlijk zachte dekentjes om warm te blijven.....

Meditatieruimte

Laat niet alleen jouw lichaam ontspannen en tot rust komen, maar geef ook aandacht aan jouw geest. In ons speciale meditatiehuisje kun je in alle rust je eigen spirituele reis maken. Het huisje is gelegen in de rustige en mooie tuin van ons Wellness Center.

Loungerestaurant

Het is natuurlijk ook mogelijk om onder het genot van een heerlijk hapje of drankje te genieten en te ontspannen in ons loungerestaurant. De ruim opgezette lounge beschikt over diverse banken en heerlijke stoelen waarin je lekker onderuit kunt zakken.

Verwarmde ligstoelen

Voor een kort moment van ontspanning kun je ook plaatsnemen in onze verwarmde ligstoelen. Deze bevinden zich bij de 70 graden sauna en het binnenzwembad.

Buiten

Tuin

Wanneer je onze tuin instapt ervaar je direct de rust en schoonheid van de natuur. Omgeven door water en liggend in de bijzonder mooie omgeving van de Achterhoek vlakbij Zutphen is het 'natuurlijk beleven' op zijn top. De tuin is zo ingericht dat elk seizoen de mooiste uitingen van de natuur je zintuigen prikkelen. In en op dit kleurrijke buitenterrein zijn diverse buitenfaciliteiten gevestigd.

Terras

Genieten van de natuur onder het genot van een hapje en/of een drankje kan op ons gezellige terras. Ook op het terras zijn diverse lounge mogelijkheden. Vanuit de steigerhouten loungebanken en de ligweide boven, word je op je wenken bediend. Lekker borrelen en kletsen...

Rustruimte

Grenzend aan het terras bevindt zich de rustruimte. Genieten in alle rust van een goed boek of een moment voor jezelf kan uitstekend in deze stilteruimte. Door de ruimtelijke inrichting en de heerlijk liggende boxspring bedden ben je zo vertrokken. Slaap lekker!

Sauna's

De houtgestookte en de belevingssauna zijn gevestigd in onze tuin. Een unieke beleving met prachtig uitzicht over de gehele tuin!

Zonneweide

Naast de zonneweide horend bij ons terras, zijn er verspreidt door onze tuin diverse plekjes ingericht met ligbedden. Strijk neer om even lekker te relaxen en te genieten van de natuur om je heen.

Zwembad & Zwemvijver

Zwem je liever in de buitenlucht? Dat kan bij ons. In ons verwarmde buitenbad kun je in eigen tempo bewegen of ontspannen. Of even lekker afkoelen vergezeld door onze tamme kooikarpers in de buitenlucht. Deze tuindieren zijn gewend aan bezoek en zorgen voor een unieke zwemervaring.

Meditatiehuisje

Laat niet alleen je lichaam ontspannen en tot rust komen, maar geef ook aandacht aan je geest. In ons speciale meditatiehuisje kan je in alle rust je eigen spirituele reis maken. Het huisje is gelegen aan en op het water. Wanneer het weer het toelaat kunnen de schuifdeuren open en sta je direct in verbinding met de prachtige natuur en het water.

Only beauty

Beauty Zutphen

Bij de naam Wellness Center de Bronsbergen denk je aan een combinatie van sauna en beauty. Iets dat wij uiteraard bieden, maar ook als je even geen zin hebt om naar de sauna te gaan ben je méér dan welkom. Met ons 'only beauty' concept zijn al onze behandelingen ook zonder sauna bezoek te boeken. Wat dacht je van een heerlijke gezichtsbehandeling of een fijne massage? Ook voor reguliere verzorging, zoals pedicures staan onze beauty specialistes graag voor je klaar.

Make-up

Heb je een feestje of ga je bijvoorbeeld zelf trouwen? Onze specialistes kunnen jouw volledige make-up verzorgen. We gebruiken de producten van het trendy merk Pupa. Wil jij stralen tijdens de belangrijke momenten? Je bent méér dan welkom.

Restaurant

Kwaliteit

Een dagje naar ons wellness center is een dagje genieten. En voor velen betekent een dagje genieten ook lekker eten en drinken. Onze chef-kok zorgt er iedere dag weer voor dat je ook culinair kunt genieten in ons à la carte restaurant. Met producten van kwaliteit en gerechten die er voor zorgen dat je dag extra luxe wordt.

Wijnen en koffie

Naast de standaard dranken die je van een volwaardig restaurant mag verwachten, bieden wij een uitgebreide wijnlijst. Wijnen die zorgvuldig door onze specialisten zijn uitgekozen en welke ze met alle liefde aanpassen aan het gericht dat jij geserveerd krijgt.

Ook het kopje koffie is met zorg uitgekozen. Moods Coffee is het hoogwaardige merk waarvoor wij gekozen hebben. De ware barista komt bij onze collega’s naar boven bij het klaarmaken van een heerlijke cappuccino.

Overige faciliteiten

Voetenbad

De sauna ervaring bij Wellness Center de Bronsbergen begint bij het voetenbad dat centraal in het saunaplein is gesitueerd. Het water van het voetenbad is 38°C en bereidt je lichaam voor op je saunagang. Het heerlijke warme water aan je voeten zorgt dat de bloedvaten en poriën zich openen en zich voorbereiden op het komende zweetproces. Hiermee wordt het effect van je saunagang optimaal en bereik je een heerlijk voldaan en ontspannen gevoel nà de saunagang.
Na je saunagang kun je het voetenbad gebruiken om je lichaam – na het dompelbad of (ijs)koude douche – weer op aangename temperatuur te brengen.

Dompelbad

Een goede afkoeling na een warme sauna is erg belangrijk – het lichaam moet de warmte van de sauna weer kwijt. Een snelle, korte afkoeling in het dompelbad stimuleert een goede bloedsomloop en je lichaamstemperatuur wordt weer teruggebracht naar normale waarden. Als je in het dompelbad – dat doorgaans kouder dan 5°C is – stapt, dan zal je de heerlijke tinteling op de huid voelen en stap je weer als herboren uit dit koude bad.

Koel af in de frisse buitenlucht en/of met een lekkere koude douche. Creëer zo celvernieuwing van de huid en een goede reiniging.

Scrubruimte

Het geeft een heerlijk gevoel om alle dode en oude huidcellen van je lichaam te verwijderen. In onze scrubruimte kan je zelf je lichaam een volledige scrubbehandeling geven. Het scrubzout staat voor je ter beschikking.
Na het grondig aanbrengen van het scrubzout en dit met ronddraaiende bewegingen op je huid te hebben aangebracht, kan je het wegspoelen onder een aangename warme douche. Je huid voelt daarna heerlijk zacht en glad aan.

Whirlpool

Tussen de saunagangen door is het van belang om het lichaam tijd en rust te gunnen om bij te komen. Dit kan in onze uitnodigende whirlpool, waar u omgeven wordt door kleine, tintelende bubbels in heerlijk warm water. De whirlpool is ruim van opzet zodat er altijd plaats is.